ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ??


Μετά απο μελέτη πολλών χρόνων αυτή η κατασκευή είναι αντάξια για επαγγελματίες μελισσοκόμους.
Η Κατασκευή της συγκεκριμένης κυψέλης ειναι απο την επιχείρηση του Ευαγγελοπουλου Στεργιου 
και εαν δεν κανω λαθος ΔΕΝ εχω ξαναδει τετοια λεπτομέρεια σε κατασκευή κυψέλης στην Ελλαδα.

Ας δουμε πως λειτουργεί και ποια ειναι τα πολλαπλά πλεονεκτήματα για την ευκολια του μελισσοκομου.
Καταρχήν ολα τα μερη που θα δειτε ειναι με αριθμο πατεντας και εχει κατοχύρωση.



Το προβλημα στις κυψελες ηταν και ειναι στις γωνιες,
οι οποιες με την συστολή διαστολή αρχιζουν και σαπιζουν.
Εδω ειναι με βιδες,κολλα,και πατουρα για να μην εχει τετοια προβληματα.
Τα ξυλα οπως βλέπετε ειναι καλοδουλεμενα,και με πολυ χαμηλη υγρασία(για να μην σαπιζουν οι κυψελες).


Να δουμε το μπροστινο κοματι που ειναι το Α και το Ω για 
την ολη κατασκευη.
Ο Εμπνευστής αυτης της δουλειάς που ειναι ο Κ.Ευαγγελοπουλος Στεργιος,
μετα απο πολλες συζητησεις με μελισσοκομους,αλλα και απο ιδία πείρα στα μελισσια,
κατεληξε σε αυτη την ειδοδο, με πολλες ευκολιες.

Επειτα απο τις εργασιες του μελισσοκομου λαδια κτλ.
μπορει ευκολα να βιδωσει το μπροστινο μερος της εισοδου.
(Παρακατω θα δειτε και πως θα βιδώσετε και το κατω μερος.) 

Σε αυτη την εισοδο η οποια κλεινει και ανοιγει πολυ ευκολα,για μεταφορες κτλ.
μπορει και κατεβαίνει το μεσα μερος για την ασφάλεια των μελισσων απο σφηκες και ποντικια.


Εδω φαινετε ποια θα ειναι η επιλογη σας.


Την μεγαλη διαφορα τωρα κανει οτι στην εισοδο μπορει να μπει ενα εξτρα κομμάτι
για οταν θελησετε να μαζεψετε γυρη.




Εδω υπαρχουν επιλογες για να περναει περισσοτερη γυρη ή λιγοτερη.
Βεβαια ειναι ετσι σχεδιασμενη εστω και τελεια κλειστη μερικη γυρη να περναει,για τον ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ λογο του γοννου το μελισσιου.ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Ο ΓΟΝΝΟΣ.


Σε αυτο το κομμάτι που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
μπορει ο μελισσοκομος να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΜΗΝΟΥΡΓΙΑ για ενα χρονικο διαστημα
στο μελισσι.
Βαζοντας την επιλογη της τελείας κλειστης εισόδου το μελισσι ΔΕΝ θα σας φυγει μεχρι 
να κανετε τις εργασιες σας.
π.χ να το κοψετε,ετσι δεν φοβαστε μεχρι να ξαναερθετε στο μελισσοκομειο το μελισσι να εχει φυγει
και να μην το βρειτε.





Ετσι φαινετε απο μεσα.


Στον πατο οπως βλεπετε,ειναι απο σκληρο υλικο με "νευρα" για να μην λυγιζει,
να παιρνει αερα το μελισσι,αλλα το ποιο βασικο, ειναι με το συρταρι που υπαρχει να πεφτει 
μεσα η γυρη και ο μελισσοκομος να την μαζευει.


Αυτο ειναι το συρταρι,στο οποιο πεφτει η γυρη και
 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΑΧΕΙ!!


Απο την πισω μερια της κυψελης μπαινει το συρταρι,
αλλα εχει 2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
Στην πρωτη επιλογη μαζευει την γυρη και γυριζοντας το
"κλεινει" το μελισσι και δεν κρυωνει το χειμωνα.



Κανοντας και θεραπεια για την βαρροα,ευκολα μπορειτε να δειτε 
σε τι ποσοστο υπαρχει η βαρροα.



Εδω φαινεται καλυτερα ποσο καλα ειναι σχεδιασμενο το κατω κοματι της κυψελης
που ειναι αεριζομενο,οπως ειπαμε,για να μην λυγιζει.



Αυτο το κοματι ΔΕΝ μπορει να κουμπωσει σε αλλη κυψελη παρα μονο στην κυψελη της 


Βεβαια υπαρχουν και αλλες επιλογες για οποιον επιθυμει.



Και μια φωτο απο τα τελλαρα.


Μεγαλη ειναι και η ευκολια στους μελισσοκομους 
το κλεισιμο της πορτας.
ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕς ΓΙΑ να κλεισετε τα μελισσια σε μεταφορα.
ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΚΥΒΕΤΕ (οπως εκανα εγω) τις διπλασιες φορες για να βαλετε τις πορτες 
στα καπακια πριν την μεταφορα,και να μην τις ψαχνετε το βραδυ.


ΟΙ τιμες ειναι ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΙΤΕΣ για ολους.!!

Και για να αποφυγετε τετοια προβληματα στις γωνιες,οπως εχω εγω εδω και χρονια.





ΜΕΛΙΣΣΟΚΙΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ - ΚΥΨΕΛΩΝ -ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ.


ΜΕΛΙΣΣΟΚΙΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ - ΚΥΨΕΛΩΝ -ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ.

facebook

Σοφάδες Καρδίτσας Tel: 24430 24110 Fax: 24430 29046 Email: s.k.evaggelopoulos@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...